2022-03-24 18:06:14• hírek • Agerpres

Az olajtársaságok arról biztosították a fogyasztóvédelem vezetőit, hogy nem drágulnak az üzemanyagok

Az olajtársaságok képviselői ismételten arról biztosították egy csütörtöki egyeztetésen az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnökét és vezérigazgatóját, hogy nem áll fenn a jelentős áremelkedés vagy az üzemanyagkészletek csökkenésének veszélye - tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Az ANPC közleménye szerint Horia Constantinescu és Paul Anghel a Rompetrol, az OMV Petrom, a MOL és Gazprom illetékeseivel tárgyalt az intézmény székházában.


A megbeszélés résztvevői áttekintették a hazai töltőállomásokon az elmúlt időszakban végzett fogyasztóvédelmi ellenőrzések eredményeit, és abban állapodtak meg, hogy rendszeresíteni fogják ezeket a találkozókat, mert így megelőzhető a 'szokatlan helyzetek kialakulása' a hazai üzemanyagpiacon.


A közlemény szerint az olajtársaságok képviselői ismételten arról biztosították az ANPC vezetőit, hogy - legalábbis belátható időn belül - nem áll fenn a jelentős áremelkedés vagy az üzemanyagkészletek csökkenésének veszélye, ezért megalapozatlan a fogyasztók aggodalma. Abban is megállapodtak a felek, hogy közös munkacsoportot hoznak létre a jó kereskedelmi gyakorlatok útmutatójának kidolgozására.


A fogyasztóvédelem vezetői arra kérték az olajtársaságok képviselőit, hogy tájékoztassák a fogyasztókat a töltőállomásokon a forgalmazott üzemanyagok minőségéről és a biztonságos tárolásukra alkalmas eszközökről.


Jelenleg valamennyi olajtársaság a fogyasztóvédelmi ellenőrzések során észlelt hiányosságok kiküszöbölésén dolgozik - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: